Välkommen till Bruksvallarnas Sportcenter!

Upplevelsen & äventyret i fokus

Specialistbutik inom längd, tur och topptur vintertid. Vandring, löpning, cykling och fiske sommar och höst. Här finns det du behöver för ett aktivt liv i fjällen! Du hittar oss på nedsidan av Hotell Bruksvallsliden.

Missa inte vår sommararena utanför sportcentret, med badbrygga i dammen, put and take-fiske, cykeltrail 700 m bana, studsmatta och slackline.

Öppet 1 juli – 11 augusti, dagligen 10-17. Från 12 aug – 29 sept endast på förfrågan.
Välkommen! 072-660 34 90, sportcenter@bruksvallsliden.se

Vandring/löpning

I Bruksvallarna och Funäsfjällen finns lättillgängliga och fantastiska leder för vandring och löpning, på fjället och i dalen.

Vi har vandringsskor både på hyran och till försäljning. Även trailskor som du kan testa innan du köper, för att se vilka som passar dig bäst.

Cykling

På Bruksvallarnas Sportcenter finns ett brett utbud av hyrcyklar och vi ger dig gärna våra bästa tips på turer. Här har du nära till både utmanande och lättare cykling, alltid med fjällen som fond.

Testcykla gärna i vår nya cykeltrail utanför butiken.

Genom att lösa Fjällpass cykel har du tillgång till cykelleder i hela Funäsfjällen.

Fiske & SUP

Alldeles utanför Hotell Bruksvallsliden finns en anlagd damm, där vi planterat fisk. Redskapen du behöver ordnar vi om du inte har själv. Du som vill ha mer utmaning har också kommit rätt, Funäsfjällen erbjuder fantastiskt fjällfiske.

Varje torsdag under sommaren har vi flugfiske i dammen med guide från sportcenter, kl 13-15, 250 kr. Vi har även stand up paddleboards, SUP-brädor att hyra. Testa en tur på Ljusnan, i dammen eller någon närliggande sjö.

Skidspår Mittåkläppen

Längdåkning

Längdskidåkning i världsklass är en tradition i Bruksvallarna. Vår ambition är att hålla samma klass på vår butik. Här testar du allt från skidor till pannlampor – innan köp! Vi har ett stort urval från ledande varumärken som Fischer, Madshus, Atomic, Salomon, Rossignol, Kästle, Alpina, Swix, KV+ och One Way.

Turåkning

Funäsfjällen erbjuder varierad turåkningsterräng, vilket speglas i vårt utbud. Allt från smala skidor för preparerade längdspår till breda turskidor för orörd snö och telemarksvängar. Vi har Sveriges största testcenter för turutrustning i samarbete med Åsnes, Rottefella, Madshus, Alpina och Alfa.

Topptur

Bruksvallarna är en perfekt utgångspunkt för toppturer. Många av de finaste åken i Funäsfjällen ligger rakt ovanför byn. Ösjökläppen, Hästkläppen, Kariknallarna, Beritkläppen, Storskarven och Svalåkläppen bildar ett smörgåsbord av toppar som kan kombineras i oändlighet. Ta dig smidigt upp på fjället med bandvagnen. I vår butik kan du komplettera utrustningen eller hyra allt som behövs för en lyckad topptur.

Uthyrning

Sommartid hyr vi ut cyklar, SUP-brädor och vandringskängor, du kan även testa trailskor hos oss.

Vintertid finns hyrutrustning för längdtur och topptur. Fjällpulkor finns som barn- eller expeditionspulka. Vi har även snöskor, hundselar och skalkläder att hyra.

Vi ser uthyrningen som en del av vårt testkoncept. Summan för upp till tre dagars hyra har du tillgodo om du vill behålla utrustningen.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på 072-660 34 90 eller sportcenter@bruksvallsliden.se för manuell bokning.

Verkstad hos Sportcenter

Verkstad

Vi ser till att din utrustning är i toppskick. Vill du att dina längdskidor ska bli snabbare har du hittat rätt! Lorentz Söderhielm (som bl.a slipat landslagets skidor på fem OS) sköter slipen och vi vallar och rillar så att du kan nå nya personbästan.

Vid långlopp som Svenska Långloppscupen och under Vasaloppsveckan är vi på plats och sköter dina skidor. Vi monterar även tur- och toppturs-bindningar, anpassar stighudar, lagar blixtlås på längdskor och lästar ut smala pjäxor.

Händer hos oss

 • Flugfiske torsdagar i sommar.
 • Testa trailskor.
 • Ski camp läger, försäsong.
 • Bruksvallsloppet.
 • Skidtester.
 • Kurser med Lavinskolan.
 • Längdskidans dag.
 • Snöskoturer.
 • Bandvagnsturer.
 • Fjälltopploppet.
 • Vallaservice Vasaloppet.
 • Vallaservice Svenska långloppscupen.
 • Moonlight Race.