Fler sommaraktiviteter

Välkommen till Hotell Bruksvallsliden

I Bruksvallarna med omnejd och i närbelägna byar i Funäsfjällen finns väldigt mycket att göra vintertid, förutom längdåkning. Här är oerhört fina möjligheter till turskidåkning och topptur, liksom alpint och skoter. Men även isfiske och skridskoåkning om du har tur!

Golf

I nära anslutning till Bruksvallarna hittar ni Ramundbergets kluriga och utmanande 9-håls bana som är en pay & play. Känner ni för en riktigt bra runda på 18 hål beger ni er till närliggande Ljusnedal och njuter av både ”seaside” och fjällutsikt. Dock bör noteras att ”Golfströmmen” (ån Ljusnan) ligger i mycket nära anslutning till båda banorna, vilket har slukat många bollar under årens lopp.

Ridning

När orken tryter och dina apostlahästar inte orkar mer, kan du ta hästen till hjälp. Med hästen som bästa vän på turen i fjällen får du en annan dimension på fjällvärlden. I Bruksvallarna finns fina möjligheter för ridning, både hel- och halvdagsturer som arrangeras av lokala turridningsföretag.

Gruvdagar

Bruksvallarna har flera gamla gruvor och en mysig utflykt är att gå till gamla gruvstugan, där Bruksvallarnas byalagsförening steker kolbulle och bjuder på ett stycke historia. Utvalda datum i sommar!

Paddla kanot och SUP

Ljusnan, som har sin källa i våra fjäll, rinner genom dalgången vid Ramundberget och Bruksvallarna. Att paddla kanot här är en härlig familjetur. Miljön är underbar med alla slingrande svängar, förbi sandbankar och badplatser, hela vägen ner till Funäsdalen. Hyr kanot och paddla själva eller välj en tur tillsammans med guide. På Bruksvallarnas Sportcenter finns SUP att hyra om du vill testa det!

Mer att göra i Funäsfjällen

Funäsfjällen erbjuder ett smörgåsbord av aktiviteter även sommartid. På Destination Funäsfjällen hittar du fler tips för din vintersemester.