Längdskidåkning i Bruksvallarna

Längdskidåkning i Bruksvallarna

Välkommen till Hotell Bruksvallsliden

Längdskidåkning i Bruksvallarna. Bruksvallarna i västra Härjedalen ligger i hjärtat av Sveriges bästa spårsystem. I dalgången Bruksvallarna-Ramundberget finns 11 mil preparerade längdspår, och i hela Funäsfjällen totalt 30 mil längd- och turskidåkning. Lägg därtill flera mil fjällspår som prepareras från vecka 7. Här finns skidåkning i världsklass under en lång säsong, för både nybörjare och elitåkare.

Våra längdspår

I Bruksvallarna börjar längdskidåkningen utanför dörren. Här finns storslagen, lättillgänglig fjällmiljö med spår i dalen och på fjället. Fantastiska upplevelser väntar! Vilket av våra längdspår väljer du idag?

Hyr utrustning hos Sportcenter

På Hotell Bruksvallsliden finner ni Bruksvallarnas Sportcenter. En specialistbutik inom längd, tur och topptur med uthyrning, verkstad och aktiviteter. Hyr din utrustning online och läs mer om oss här.

Solskensturen

Längdspåren ringlar sig genom dalgången Bruksvallarna – Ramundberget och över hela Funäsfjällen. Köp spårkort (Fjällpass längd) och ta del av aktuell spårinformation här.

Skidbussen

Upptäck nya spår varje dag – kanske med hjälp av skidbussen? Skidbussen är gratis för dig som löst spårkort, och tar dig runt i hela Funäsfjällen. Se busstidtabell och boka bandvagn till Knallen här.

Mikaelas skidskola

Redo att vässa din skidteknik? Eller vill du unna dig den perfekta kombinationen av yoga, längdskidåkning, god mat och samvaro? Ta en tekniklektion eller boka in dig på skid- och yogaläger.

Turåkning

Bra att veta/FAQ

Får man ha hund i spåret? Vad ska jag tänka på när jag vill ta en tur på fjället? Svar på det och annat som är bra att veta om längdskidåkning finns att läsa här.

Paket & Erbjudanden

 • Skåla in det nya året med oss, och med härliga dagar till fjälls ute i de gnistrande längdspåren. Njut av dukat bord och ta till vara på dagarna ute. Nyårssupé och fyrverkerier! Pris 1 495 kr/person och dygn i dubbel-/tvåbäddsrum på Hotell Bruksvallsliden. Familjerum finns.

 • Under våra längdveckor ingår helpension, skidutrustning (klassiskt eller skate), tekniklektion och vallakurs. 5 januari - 9 februari 2024. På hotellet finns Bruksvallarnas Sportcenter där du får hjälp med utrustning, kläder och spår- och tekniktips. 1595 kr/person/dygn.

 • Ski camp långloppsläger 31/10-3/11, 7-10/11 & 12-15/12. För dig som vill träna med andra långloppsåkare under försäsongen i Bruksvallarna, för bästa möjliga uppladdning inför vintern. 3 dygn pris 3 999 kr inkl. helpension och kursavgift.

 • Julen 2024 kommer bli magisk på Hotell Bruksvallsliden. Klassiskt julfirande med tomte, uppesittarkväll, julbord, familjeaktiviteter mm. Inramat av snötyngda granar, stora fjäll och många mil längdspår av högsta klass utanför dörren. 1495 kr/person/dygn i dubbelrum. Familjerum finns.

 • 5-8 dec, 2-6 jan, 6-9 feb, 3-6 april.
  Upptäck det bästa av två världar. Kom till fjällen och utvecklas i skidspåret med teknikträning, både skate och klassiskt. Skidåkning i ett vykort och få sen landa på yogamattan.

 • 10 feb – 27 mars. Bruksvallarna är den idealiska utgångspunkten för dagsturer i Härjedalens fjällvärld. Ingår bl.a. helpension, vallaservice, turåkarclinics, bandvagnsbiljett. 1595 kr/person/dygn.

Sommarerbjudanden

 • Erbjudande! Bo för endast 500 kr/person & dygn inkl. frukost på Hotell Bruksvallsliden. Utvalda veckor i juli. Kan ej kombineras med andra erbjudande. Vandra, cykla, paddla, spring - möjligheterna är många!

 • 15-22 september 2024. Välkommen på en inspirerande höstfotovecka i Funäsfjällen! I höstens färgprakt försöker vi skapa välkomponerade ”mästerverk” både av de storslagna vyerna och i det lilla.

 • 2024: 15-18 augusti & 19-22 september. Välkommen till en helg som vänder sig till dig som vill göra en djupdykning inom yogan och vandra i vackra Funäsfjällen.

Boka