Fler vinteraktiviteter

Välkommen till Hotell Bruksvallsliden

I Bruksvallarna med omnejd och i närbelägna byar i Funäsfjällen finns väldigt mycket att göra vintertid, förutom längdåkning. Här är oerhört fina möjligheter till turskidåkning och topptur, liksom alpint och skoter. Men även isfiske och skridskoåkning om du har tur!

Turåkning

Funäsfjällen erbjuder varierad turåkningsterräng. Framåt februari och mars börjar det ofta dra i ”gå på tur”-nerven. Solens strålar värmer och dagarna blir snabbt längre. Nu dammar vi av turskidorna och ryggsäcken fylls med liggunderlag, termos och gott att äta när man sitter på fjället i sin solgrop.

Tips! Kolla in Solskensturen, ett populärt turförslag på vårvintern. Men kom ihåg att innan du ger dig ut på fjället, läs allmän information om våra fjällturer samt ta del av Fjällsäkerhetsrådets rekommendationer.

Topptur

Bruksvallarna är den perfekta utgångspunkten för toppturer i Funäsfjällen. Många av de finaste åken ligger rakt ovanför byn. Ösjökläppen, Hästkläppen, Kariknallarna, Beritkläppen, Storskarven och Svalåkläppen bildar ett smörgåsbord av toppar som kan kombineras i oändlighet.

Starta gärna dagen i Bruksvallarnas Sportcenter. Där kan du komplettera utrustningen eller hyra allt som behövs för en lyckad topptur.

Alpint och skoter

Alpint: Längre bort i vår dalgång vid vägs ände ligger Ramundbergets alpina skidanläggning. Här faller årligen mycket snö, och ibland är den helt underbart fluffig, så där så att man aldrig får nog. Tänndalen och Funäsdalen ligger heller inte långt bort, liksom de mindre anläggningarna Tännäskröket och Kappruet. Anläggningarna har ett gemensamt liftkort.

Skoter: I Funäsfjällen finns ett av Europas bästa skoterområden, med över 610 km leder, en tredjedel går över högfjället, och det finns två friåkningsområden. Giltigt Fjällpass Skoter krävs. Många skoteråkare väljer att besöka toppstugan Knallen för en lunch eller fika.

Isfiske och skridskoåkning

Det är ren och skär njutning att fiska till fjälls vintertid. Många av Bruksvallarnas upplåtna fiskevatten är lättillgängliga med skidor eller skoter. Kom ihåg att lösa fiskekort innan ni drar iväg och prövar fiskelyckan.

Köper ni Fiskepasset har ni tillgång till alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen. Säsongen för skridskoåkning är ofta kort i vårt område, men desto härligare när den väl är här. På senhösten kan du ofta åka långfärdsskridskor på frusna tjärnar omringade av vackra fjäll.

Mer att göra i Funäsfjällen

Funäsfjällen erbjuder ett smörgåsbord av aktiviteter även sommartid. På Destination Funäsfjällen hittar du fler tips för din vintersemester.