Toppstugan Knallen

Toppstugan Knallen

Öppet från 1 juli – 17 augusti, måndag – lördag kl 10-16.
0684 – 201 55

VÅFFELSTUGAN 1050 m.ö.h.

Välkommen till Kariknallen (Knallen), Bruksvallarnas toppstuga 1050 meter över havet. 5 km från byn och med en magnifik utsikt över fjällvärlden. Här serveras våfflor, lättare lunch, smörgåsar och hembakat fikabröd till fjällvandrare, skidåkare och skotergäster. Även hundar är välkomna!

TA DIG HIT

Vinter och vår

Från Bruksvallsliden kan du ta dig på skidor upp till Knallen, men det är 5 km och bara uppför, så ta god tid på er. Lättaste sättet att ta sig upp är med bandvagnsturerna som utgår från nedsidan av Hotell Bruksvallsliden.

Sommar och höst

Kör höger vid Stigmyhrs Livs, sväng sedan vänster till Rockvallsvägen och följ den så långt du kan komma, högst upp ligger parkeringen. Härifrån är det ca 4 km vandring upp till toppstugan, Knallen. Självklart går det bra att ta cykeln också.

VÅRVINTERTIPS: SOLSKENSTUREN

Lättåkt favorittur över fjällen, 12-15 km

Du börjar dagen med att ta bandvagnen upp till Knallen, stärker dig med en våffla och vänjer dig vid den magnifika utsikten. När du känner dig redo trampar du i skidorna och följer kryssleden mot Tänndalen. Spåren är lättåkta, du befinner dig på högfjället hela tiden och nu får du veta varför den kallas solskensturen; du har solen i ansiktet hela vägen. Innan du tar dig ner från fjället rekommenderar vi ett stopp på Andersborgs våffelstuga för påfyllning av energi.

Detta är en envägstur, med skidbussen tar du dig enkelt mellan dalgångarna. Följ länken för mer detaljerad beskrivning.

P.S. Visste du att….

…du kan boka Knallen för större middagssällskap? Planera in 50-årsfesten, företagets kickoff eller släktkalaset här! Vi ordnar med dukning, transport, catering och allt annat som kan tänkas behövas för en oförglömlig kväll. Kontakta oss för med information och offert.