Försäsong 2024

Tidig längdpremiär i Bruksvallarna

Från lördag 26 oktober 2024

Bruksvallarna laddar för tidiga längdspår och välkomnar alla skidentusiaster i slutet av oktober 2024. Landslaget kommer på läger och i år går premiären för eliten i svensk längdskidåkning i Bruksvallarna 22-24 november. Bruksvallsloppet fungerar som en första kvalificering till kommande världscup.

Även i år har vi sparat mycket snö. Vi kommer att lägga ut den på en längre och lite flackare bana, för bästa möjliga träningsmöjligheter.

Skidspåren öppnar till höstlovet

Redan till lördagen den 26 oktober har vi ambitionen att öppna längdspåren i Bruksvallarna. Till öppningen prioriterar vi en bana på cirka 5 km.

Preparering sker av yttre elljusspåret på skidstadion och 2-3 km av rullskidbanan mot Ramundberget, med förbindelse till Mittåkläppsvägen.

Natursnön brukar komma tidigt till västra Härjedalen, i synnerhet till Bruksvallarna. Så har vi tur kan vi även öppna spåren upp mot Mittåkläppen tidigt. Faller snön så kan vi snabbt öppna ytterligare 3-5 mil skidåkning.

Tävlingsbanan

Årets officiella tävlingspremiär sker 22-24 november i Bruksvallarna då Bruksvallsloppet sänds i SVT. Den homologiserade 5 km-banan prepareras i första hand för tävlingsdagarna men vi kommer göra allt vi kan för att den ska vara åkbar tidigare än så. Den kräver natursnö i vissa delar och prepareras efter snöförhållanden.

Grupper och läger

På Hotell Bruksvallsliden i Bruksvallarna har vi tagit emot grupper sedan många år. Vi erbjuder bekvämt boende och god mat i en fantastisk fjällmiljö. Vi välkomnar både större och mindre sällskap/grupper som uppskattar ett trevligt boende med god mat, vacker natur och ytterst goda möjligheter till träningsmöjligheter och rekreation. På hotellet finns pool, bastu och relax. Gym finns i byn.

Ta gärna kontakt med oss så ser vi till att skräddarsy ett upplägg som passar just er.

0684 – 201 80
info@bruksvallsliden.se

Vi har även en sportbutik med uthyrning på hotellet –Bruksvallarnas Sportcenter, enligt många Sveriges bästa längdbutik.

072-660 34 90
sportcenter@bruksvallsliden.se

Boenden

Välj bland våra fjällnära och centralt belägna boenden. Hotell med frukost-, hel eller halvpension alternativt självhushåll, i lägenhet eller stuga. Våra boenden har nära till preparerade spår med start på skidstadion.

Snart kommer paketerbjudande upp här för försäsongen!

Priser försäsong

Spårkort

Dagkort 200 kr
Ungdom 8-15 år dagkort 100 kr
2 dagar 400 kr (ungdom 200 kr)
3 dagar 600 kr (ungdom 300 kr)
osv.

Hela försäsongen 26/10 – 15/12: 1500 kr
Ungdom 8-15 år hela försäsongen: 750 kr

Spårkort för försäsong köps på denna sida.
På skidstadion kommer det att finnas möjlighet att betala på plats genom skyltar med QR-koder, både med Swish och norska motsvarigheten Vipps, samt med kort. Det går också bra att swisha direkt till 123 4432142 (Bruksvallarna Event).

Är du skriven i Funäsfjällen? Då kan du köpa spårkort för hela försäsongen till rabatterat pris, på Stigmyhrs Livs eller Bruksvallarnas Sportcenter.